a faludi g kísérleti bulija

Az örömteli kísérletezés és a kreatív energiák találkozása, avagy a Faludi G Kísérleti Bulijairól

Bizonyára sokakban felmerül a kérdés, amikor elsőnek hall a Kísérleti Buliról, hogy vajon milyen történések zajlanak egy ilyen rendezvényen, mi a konkrét célja, és egyáltalán miért lehet izgalmas ez egy ékszermanufaktúra kontextusában. Engedjétek meg, hogy egy kicsit mélyebb betekintést nyújtsunk a Kísérleti Bulik különleges médiumközi világába!


A Faludi G által életre hívott Kísérleti Buli egy sajátos kiállítás és vásár, amit egy évben egyszer rendezünk meg. Az esemény konkrét helyszíne Debrecen, de nem korlátozódik csupán egyetlen fizikai lokációra – a Faludi G határátlépésről és innovációról szóló hitvallásának jegyében a Buli az online térben, a brand weboldalán is reprezentációs felületet kap.

Az intim, baráti hangulatot árasztó rendezvény az új kollekciók egyfajta „bölcsődéje”. Egy olyan kreatív játszótér, művészeti platform és közösségi élmény, mely betekintést enged a kézműves ékszerkészítés mikéntjeibe, miközben lehetőséget ad arra, hogy a látogatók felfedezzék magukat az alkotásban és megélhessék a teremtés örömét a tárgykultúra horizontján.

A Bulikat a kísérletező kedv, a műhelytitkokba való beavatás, a tervezés fázisainak felfedése, az ékszerekkel való történetmesélés és a kreatív együttműködés indíttatásainak összessége kelti életre. Kinyitjuk kapuinkat és megmutatjuk legbelső érzelmeinket ékszereink tolmácsolásában, miközben leképezzük az anyagkörforgás momentumait is. Játsszunk, tervezünk, együtt alkotunk – élünk. Olykor az üvegkreációk és a tűzben született ékszerek készülésének folyamatábráját vázoljuk fel, illetve a szenvedély alkotásra és kísérletezésre gyakorolt hatását mutatjuk be, máskor tervrajzainkat fedjük fel előttetek, vagy közös alkotásra hívunk jótékonysági akciók és művészeti projektek, neves közszereplők bevonásával.

 

A jótékonyság, az adni jó-elv mentén formálódott a negyedik Kísérleti Buli is, melyet egy különleges kampánnyal egészítettünk ki; a debreceni kötődésű ismert személyek bevonásával készült akció keretein belülaz L. Ritók Nóra által vezetett Igazgyöngy Alapítványt támogattuk. Az érdeklődők a maguknak vásárolt ékszerek mellett az alapítvány által felkarolt tehetséges gyerekek megajándékozásában segítettek azzal, hogy vásároltak nekik is egyet a kísérleti ékszerek közül, amiket mi juttatunk el hozzájuk. Az adományozást a Faludi Gindította azért, hogy másoknak is kedvet adjon hozzá: 100 darab ékszert ajánlottunk fel az Igazgyöngynek, hogy megjutalmazhassa lelkes és tehetséges diákjait.

Az idei, az ötödik Buli egy újfajta kísérletet indított, melynek mottója, hogy teret adunk az alkotásnak és felszabadítjuk, megosztjuk az abban rejlő kreatív energiákat, felhőtlen örömöt. Az idei rendezvény előtt egy közös alkotónapot szerveztünk nektek a műhelyünkben, ahol a Faludi G system elemeinek felhasználásával hívhattátok életre saját ékszereiteket. A kreációkkal a Kísérleti Bulin is találkozhattok és lehetőségetek nyílik megvásárolni saját vagy másik kedvenc darabjaitokat, mindössze 2000 Ft-ért. Mivel mindenünk a művészet és kreativitás, az ötödik Kísérleti Buli egy rendhagyó artisztikus projektbe is betekintést enged: egy kiállítást láthattok majd, melyet egy, a kollekció megszületésére reflektáló modern balett-performansz tesz még éteribbé, még plasztikusabbá – Kiss Rebeka és Stupek Míra előadásában. A kiállításon bemutatott ékszerek a véletlen szülte formakompozíciók ösztönösségét, az esetlegesség esztétikáját is elénk tárják, hiszen egy pohár eltörésének apropójából születtek – a törött pohárrészletek újra eggyé válnak és ékszerekké nemesülnek.

 

Légy részese Te is az élménynek, válogass egyedi kedvenc kézműves ékszereink közül, várunk vasárnap az ötödik Kísérleti Bulinkon!