FALUDI GABRIELLA

tervező

A FALUDI G TÖRTÉNETE

A Faludi G egy dinamikusan fejlődő, kis, exkluzív márka, mely filozófiájának és tervezési koncepciójának középpontjába a szépség élvezetét, mint önmagán túlmutató esztétikai élményt helyezi. Az alkotások láttán megélt és az alkotás folyamatában jelen lévő élményt sűríti kézzelfoghatóvá (hozzáférhetővé) és magunkkal vihetővé.

A tervezési folyamatot az anyag és a forma határait feszegető, az ellentéteket a szépség harmóniájában feloldó törekvés határozza meg.

Az ékszerek elkészítése aprólékos precizitású, kizárólag kézzel készülnek a tárgyak. Ennek a folyamatnak a mottója a Tízezer Érintés, mely azt mutatja meg, hogy hányszor kell egy ékszert, az azt felépítő darabokat kézbe venni az elkészítés során, mire a kész darab a dobozba kerül.

A Faludi G brand-et 2011-ben alapította Faludi Gabriella tervező, akinek akkora már nagy tapasztalata volt az ékszer- és az üvegtervezés terén. Az általa készített egyedi ékszerek előállításában szívesen alkalmaz innovatív formai és technikai megoldásokat, amelyek különös szín és formavilággal párosulnak. Ezek nyomán születnek meg a különleges hangulatú, nőies luxust árasztó ékszerek.

A márkát fémjelző vizuális világba kalandozva első pillantásra a harmónia és a szépség ragad meg egy letisztult, kifinomult környezetben. A mögöttük lévő túlfűtött érzelmek vibrálóak, izgalmasak, szürreálisak és meseszerűek. A Faludi G világa a sejtelmes, picit valószerűtlen szépség világa, középpontban a nővel, a nőiességgel. Ez egy kifinomult, álomszerű nőiesség, melynek álomszerűségét, szürreális hatását az adja meg, hogy a szépséget és harmóniát egy oda nem illő, vagy túlzó, a társadalmi viselkedési kódexek határát átlépő, ennél fogva zavarba ejtő gesztusnyelvű, vagy az álmok logikáját követő elem adja. Mintha egy nő belépvén saját nőiességébe, kinyitná Csodaország ajtaját.